Korkuyla Yaptığınız 7 Korkunç Hata

Материал из МедиаВики Краснодарского края
Перейти к: навигация, поиск

Pek çok zihnimiz var ve hepsi dikkatimizi çeken şeyle hareket ediyor. Tıpkı aynı nesnenin kendisine sunulması gibi, farklı mesleklerden farklı kişilerin her biri onda farklı bir şey görecektir. Bir botanikçi için bir ağaç, bir marangoz için olduğundan farklı düşünceler uyandırır.

Duyularımızın her birinin birçok zihnimiz aynıdır. Her biri farklı olaylara farklı tepki verir. Bu zihinler Tek Gerçek Zihin değildir. Doğaları, kendilerini eğlendirmek veya arzularını yerine getirmek için fenomenlere doğru hareket etmektir. Tek Gerçek Akıl hareket etmez, sabittir ve evren onun etrafında dönerken, hareket etmeden olup biten her şeyi gözlemler.

Sorun şu ki, diğer zihinler dikkatimizi dağıtıyor ve cehaletimiz içinde, her seferinde yalnızca bir tane fark ettiğimiz bu diğer zihinleri, o kadar da olsa, gerçek zihnimiz olarak algıladığımızı düşünüyoruz. Aslında bu zihinler bedenimiz ve kişiliğimizle birlikte ölür ama Tek Gerçek Akıl devam eder.

Tek Gerçek Zihni bulmaya çalışırsak, bunu yapamayız. Buda'nın zihnin gerçek doğası üzerine çok mükemmel bir konuşmasında söylediği gibi, eğer zihniniz bedeninizin içinde başka bir organ gibi olsaydı, bedeninizin içindeki şeyleri, organları falan algılardı ama algılamaz. Bedeninizin dışında bir yerde olsaydı, kendi yüzünüzü görürdü anksiyete ama siz görmezsiniz. Bu nedenle, ne vücudunuzun içinde ne de dışındadır. Gerçek zihin hareket etmez, sabit değildir, yeri belirlenemez ve kavranabilir de değildir. Aslında, zihninizin gerçek doğası düşünülemez.

Hazreti Muhammed'i sevmesi gerektiği söylenen bir Sufi'den iyi bir ders vardı. Bunu düşündü ama 1000 yıldan mindfulnesskocu daha önce yaşamış bir insanı sevmek düşünülemezdi. Uzun uzun düşündükten sonra hocasına bu kavramın kendisi için düşünülemez olduğunu söylemiş ve hocası cevap vermiş; "Aynen öyle!"

Bu, zihnin, Tanrı'nın veya nihai gerçeğin herhangi bir seviyesinin, hatta gerçek aşkın gerçek doğasıdır. Bu düşünülemez. Onu düşünemez, anlayamaz veya mantıklı bir şekilde açıklayamazsınız. Mantıksal zihninizin doğasının ötesindedir. Onu ancak deneyimleyebilirsiniz. Bu, mantıksal düşünceden vazgeçene kadar zihninize işkence etmek anlamına gelen cevaplanamaz bir bilmece olan Zen koan'ın amacıdır.

Tao Te Ching'deki Lao Tzu, adlandırılabilen Tao'nun ebedi Tao olmadığını açıklar. Tasavvur edilemez ve açıklanamaz, çünkü bu tür bir açıklama veya anlama, sınırlı akıllardan birinin yeteneğidir. Sınırlı, sınırsızı nasıl tasavvur edebilir veya açıklayabilir? Bu imkansız. Yani sürekli olarak tek bir Nihai Gerçek olan, yalnızca tek bir Tanrı olan Gerçeği anlamaya çalışırken, mindfulnesstemellikoçluk ona hangi ismi verirseniz verin, ağacın sertliğiyle ilgili tek bir gerçeklik vardır. Gerçek Zihninizin doğası söz konusu olduğunda, onu anlayamayacağınızı, sadece onu deneyimleyebileceğinizi unutmayın. Ve bu ancak, şu anki ruh halinizin yanlışlığına dair bilgi ve anlayışla hareketsiz durarak veya zihninizi sakinleştirerek yapılabilir. Birisi size, bunun sizin gerçeğiniz olduğunu ve kendi doğruları olduğunu söylediğinde, bu tamamen yanlışlık içinde yaşayan bir kişidir. Nasıl birden fazla doğru olabilir ki, kelimenin doğası gereği birden fazla doğru olamaz.

Bu deneyime sahip olmak, ruhsal çalışmanın amacıdır. Aktif tefekkür yararlıdır, ancak kavun veya ceviz kabuğu gibi olduğunu unutmayın. Kabuk meyveyi korur, ancak meyve toplanıp yemeye hazır olduğunda kabuk atılır. Mantıksal ayırt edici zihin böyledir. Bunu, Tek Gerçek Zihnin doğası kavramını düşünmek için kullanırız, ama öyle bir nokta gelir ki onu bir kenara bırakırız. Ayırt edici zihni kullanmadan ilerleme elde etmek mümkündür, ancak bunun neden nadiren mümkün olduğunu göreceğiz.

Tek Gerçek Zihni bulmaktan alıkoymamız, ayırt edici zihnin gerçek zihnimiz olduğuna olan inancımızda yatmaktadır ve bu bir yalandır. Bir yalana inanıyoruz çünkü daha iyisini bilmiyoruz. Pek çok zihin, dünyanın ve duyuların tüm oyalanmaları ve zevkleri nedeniyle kendilerinin gerçek zihin olduğunu düşünmemiz için kafamızı karıştırdı. Her bir duyuya ve bildiğimizden daha fazla parçamıza ait olan ayırt edici zihinlerin doğasının incelenmesinde ve kendi kendini gözlemlemede, her bir zihnin sınırlı doğasını görebiliriz. Yine aydınlanma yoluna dönüyoruz ve özgürlük, daha fazla bilgi edinmekten çok engellerin kaldırılmasında yatıyor.

Zihninizin gerçek doğasının, varlığınızın ne içinde ne de dışında olan sağlamlığının anlık bir deneyimini elde edebilseydiniz, o zaman ayırt edici zihinler ile Tek Gerçek Zihin arasındaki farkı görmeye başlayabilirsiniz.

EGZERSİZ YAPMAK

Bir kavşakta dışarıda oturun. Kavşağın ortasına, yere bakın. Bakışlarınızı hareket ettirmeyin ve sabitlendiğiniz tek noktadan başınızı çevirmeden tüm arabaların, yayaların ve diğer her şeyin geçmesine izin vermeyin. Gözlerinizi zorlamayın, sadece gözlerinizin o noktaya bakmasına izin verin.

Manzaralar kadar sesleri ve kokuları da nesnel olarak fark edin. Dikkatinizi çekmeden her şeyin geçip gitmesine izin verin. Yaşadığınız hiçbir şeyi mindfulnesskoc umursamadan veya fikir sahibi olmadan, zihninizin bir noktada, nefesinizde ve gözlerinizin bir noktada sabitlenmesine izin verin, sonra bu dersi hatırlayın.

Bırakın aklınız bir yere yerleşsin ve bırakın dünya geçip gitsin. Gören zihninize, işiten zihninize ve koklayan zihninize dikkat edin. Ne kadar çok zihniniz olduğuna ve hepsinin dikkatinizi Tek Gerçek Zihninizden nasıl kopardığına dikkat edin.